Angol zászló ikon Magyar zászló ikon

MVSC Természetjáró Szakosztály

hivatalos honlap

"Bükk Szirtjei" ajánlás

Szirttúra ajánló

Mindazoknak ajánlom ezt a túramozgalmaz, akik szeretik a természetet, az erdős tájakat és csodálni tudják a magaslatokról eléjük tárulkozó fenséges panorámát. Aki már meglátogatott egy-egy kilátópontot őt is hívom, mert érdemes felkeresni újra a Bükk szebbnél szebb vidékeit, melyekről szép, szemet gyönyörködtető táj tárul elénk.

A "Bükk Szirtjei" jelvényszerző mozgalomban bárki részt vehet. A túramozgalom egyénileg és csoportosan is teljesíthető, útvonal és idő megkötése nélkül. A kezdő természetjárók is bátran belefoghatnak ebbe a kalandba, mivel a felkeresendő helyek megközelítése nem igényel komolyabb erőnléti technikát. Akik csoportosan szeretnek kirándulni, azok is jöjjenek, hiszen az MVSC Természetjáró Szakosztály túraprogramjai között néha több szirt felkeresését is szerepelteti. Csoportos teljesítés esetében a jelvényt mindenki egyénileg megkapja.

A szirtek felkeresése fáradságosnak tűnhet, de a látszat csal, mert ez a fáradtság kellemes fizikai felfrissülés és szellemi kikapcsolódás. Ennek ellenére a 27 szirt bejárása komoly kitartást igényel. A túrák során több szirtre és kilátópontra juthatunk fel, amik 263-956 méterre magasodnak ki. Ezek között vannak ismertebb, gyakrabban látogatott helyek és vannak olyanok is amelyek ritkán szerepelnek más túramozgalmak programjaiban.

Remélem sikerült felkeltenem az érdeklődést a Bükk csodálatos tájai iránt és sokan csatlakoznak e mozgalomhoz. Kérem kísérjék figyelemmel az aktuális programajánlatainkat az MVSC Természetjáró Szakosztály hivatalos honlapján.

Ha gondolod gyere velünk és járjuk együtt végig a szirteket! Keresd a túravezetőinket! Az egyéni és csoportos túrázóknak sok sikert kívánok a „Bükk szirtjei” jelvényszerző túramozgalom teljesítéséhez!

Miskolc, 2001. január

Csarnai Béla
MVSC szakosztályvezető

Túramozgalom kiírója

MVSC - Miskolci Vasutas Sport Club Természetjáró Szakosztálya
3529 Miskolc, Szentgyörgy út 31. IX./3.

Akinek van ötlete és észrevétele a túrával kapcsolatban írja meg nekem.
Csarnai Béla csarnai.bela@hdsnet.hu
Lakás: 06 46 360-775  Mobil: 06 30 470-0311